
500g plommon
en bit ingefära
2dl syltsocker
1 Dela plommonen och kärna ur dem. Skala och finhacka inge-färan.
2 Lägg plommon och ingefära i en kastrull.
3 Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter tills plommonen kokat sönder.
4 Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2–3 minuter. Skumma noga.
5 Tag av kastrullen och låt stå en stund. Rör om då och då.
6 Häll upp på rena burkar.
7 Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar.
2 Lägg plommon och ingefära i en kastrull.
3 Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter tills plommonen kokat sönder.
4 Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2–3 minuter. Skumma noga.
5 Tag av kastrullen och låt stå en stund. Rör om då och då.
6 Häll upp på rena burkar.
7 Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar.
2 kommentarer:
Hur gör man med skalen?
TinTin: De kokar sönder, det blir liksom inget kvar av skalen. Och skulle det vara något extremt tjockt skal som ser styggt ut så kan man bara peta bort det.
Skicka en kommentar