onsdag 2 september 2009

Detta vore inte min blogg

utan ett nytt recept. Idag testar vi detta som jag hittade i dagens dn.se:

KNÄCKIGA RUTOR


INGREDIENSER

1 långpanna


150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
50 g smör
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
3 dl riven kokos












Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt vaniljsocker, mjölk och smält smör. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

Lägg bakpapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen 10–12 minuter.

Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm på svag värme tills allt har smält.

Ta ut kakan och bred på glasyren. Sätt in igen och grädda i ytterligare cirka 12 minuter tills kakan har fin färg.

Ta ut och låt kakan kallna innan den skärs i rutor.

Inga kommentarer: