söndag 20 september 2009

Hur ska vi förklara allt detta?

En synnerligen väl motiverad fråga som ställdes av Alvar vid 17-tiden i eftermiddags. Då hade vi avverkat en hel dag i spontanitetens tecken.

Vi, det vill säga barnen, mormor och jag, gav oss av innan 10 för att se Hillringsbergs IF 99-00-01 få spödäng med förnedrande 0-11 mot Arvika. Efter matchen bestämde vi oss för att åka till Värmskog och kolla om en loppis var öppen. Det var den, och diverse atiraljer inhandlades, bland annat påskpynt (Alvar), pilotglasögon (Nils) och julpynt av den sorten som annars aldrig skulle komma över tröskeln (Camilo).
Camilos julpynt

Därifrån åkte vi en sväng till Klässbols linneväveri och det var ju helt fantastiskt som vanligt, men vi höll hårt i plånboken.

Vidare till nästa bästa-ställe, Rackstadmuseet i Arvika, där vi åt pannkakor respektive briefrallor och shoppade en lampa som vi (särskilt barnen och mormor eller hur?!) spanat på hela sommaren.

Efter ett stopp av det mindre spännande slaget (Coop Forum Palmviken) så begav vi oss hemåt. Trodde jag ja.

På kvarnen i Sulvik var det auktion. Barnen har aldrig varit på en riktig auktion tidigare, så vi stannade till. Vad som hände där tarvar ett helt eget inlägg.

Kvällen avrundades med en lektion i praktisk demokrati, nämligen att barnen fick följa med och titta hur det går till att rösta bort Sverigedemokraterna.

Inga kommentarer: