måndag 20 april 2009

Mår illa och vill gråta

när jag läser om den pågående kopplerihärvan hemma i Sverige. Kanske blir det som allra verkligast och värst när DN bestämmer sig för att se hur det går till därute, och registrerar sig på en kontaktsite. På tre timmar fick de närmare 300 svar. På kontorstid en vanlig vardag. 

"DN:s reportrar svarar en ”äldre och generös man” att ”Emseline” gillar att bli bortskämd med ”lyx och uppmärksamhet”. Mannen skriver tillbaka direkt. Han är vd på ett företag, reser runt mycket och gillar ”häftiga knull med unga tjejer”. I ett mejl erbjuder han ”4–5 tusen kronor” för en natt på ett hotell."

Va? VA???? Man önskar ju så innerligt att det inte var såhär det såg ut. Vilka är dessa perverterade män? Förmodligen grannen, kollegan, chefen, läraren i skolan och prästen i kyrkan. Kanske är det din man. Eller min. 

Lika många män som fått sitt perverterade sexliv blottat i och med att härvan uppdagats (även om säkert bara en bråkdel kommer upp till ytan och kan ställas till svars), lika många äkta makar finns det antagligen som fått sin dröm om familjen krossad. Och hur många barn finns det därute som numera ser på sina fäder med hat och förakt?

Och offren sedan. Hur skyddar man sina barn? Jag vill inte att mina barn ska bli offer, eller - gud förbjude - förövare. Hur mår offren? Som säljer sina kroppar för att ha råd med de dyra märkesjeansen man måste ha för att få vara med på skolgården? 

Som sagt. Mår illa och vill gråta.

Update: Hittade detta i en annan artikel i DN, apropå vad jag skrev om läraren i skolan ovan.

"En fyrtiotvåårig mellanstadielärare på en kommunal grundskola i Stockholms kommun står även han åtalad för sexköp av barn. Har erkänt att han hjälpt huvudmannen med en gruppsexträff i Huddinge, där han själv hade sex med en sjuttonårig flicka."

Inga kommentarer: