tisdag 21 april 2009

Dagens ekolåda

Morfar levererar dagens skörd från trädgården av... ja vad den nu heter. Äter man den där? Har mest sett den som dekoration eller i drinkar. Men eftersom gratis är gott, så testar vi den glatt.

7 kommentarer:

Anna sa...

har för mig att de inte smakar så mycket men är ju himla vackra i drinkar! vad fundersam morfar ser ut i bakgrunden:) //Anna UK

Birgitta sa...

Carambole heter de. Som sagt så smakar de inte så mycket med goda ändå tycker vi i min familj. Tänk om man haft såna i trädgården:)

Larssons sa...

Jomen de riktigt mogna smakar valdigt gott. De stenharda tokdyra som saljs pa ICA kan man vare utan. Minns forsta gangen jag smakade mogen carambole, brollopsresan pa Aitutaki Cook Islands, det var tider det.

Maria sa...

Just det, man brukar ha de skurna som stjärnor, frysta i drinkar : )

Sofia sa...

Alla: wow vilket gensvar! Tänk att den där lilla drink-frukten skulle bli ett av mina mest kommenterade inlägg ;) Nu var just detta exemplar lite "skrumpet" på baksidan, men den luktar sött och ljuvligt. Imorgon ska jag ge mig ut på jakt efter fler och testa hur den smakar. Carambole it is!

Moonbeam sa...

Jodå, de är, som de andra skriver, ätbara. Smakar lite surtsött sådär. Tycker de är goda att gnaga på när drinken är slut :)

Sofia sa...

Moonbeam: Hur var det man sa när man var yngre? Det är i frukten all alkohol samlas ;)