fredag 8 maj 2009

Ketchupeffekten

Inte för att veckan varit så värst lugn i övrigt men idag fullkomligen exploderade det.

8.00 Pappa tid hos Paraguays främste balansorgansexpert
9.45 Kvartssamtal dagis
11.00 Pappa sjukgymnastik
12.00 Coctail, Europadagen, Sheraton
13.30 Återbesök hos balansorgansexperten
15.30 Hämta barn
17.00 Pappa tid hos neurologen

Pappa är fortfarande lika yr som den förste april då detta helvete startade. Men han säger själv att han vant sig vid hur det är och att han inte är lika besvärad längre även om hans liv förändrats radikalt. Från att ha varit en pigg och aktiv pensionär har han förvandlats till ett stillasittande och ganska argt russin. Han mår såklart jättedåligt av att inte kunna röra sig som vanligt, och jag väljer att bespara er detaljer om hur det känns att se sin pappa vingla och inte klara av de mest basala balansövningarna hos de olika läkarna. När han inte ser gråter jag.

Nu befinner vi oss efter kvartssamtal och innan sjukgymnastiken. Vi hann hem och ta på oss mer kläder och få oss en kopp varmt kaffe. Inatt bytte vi årstid, det dundrade och small när molnen krockade uppe i himlen och regnet öste ner med sådan kraft att jag var tvungen att gå upp flera gånger under natten och titta så att taket och fönstren höll. Nu är det äntligen kallt.

Innan dagen är över hoppas jag att vi har en diagnos, en idé om framtida behandling samt kanske eventuellt ett hum om när pappa kan tänkas få resa hem.

4 kommentarer:

Åretruntparadiset sa...

Jag håller en superhård tumme för att de hittar någon väg ut för din pappa!

Unknown sa...

Min goda vän och granne râkade ut för ett virus pâ balansnerven. Hennes neurolog skrev ut vissa övningar som hon skulle göra varje dag + sa till henne att röra pâ sig sâ mycket som möjligt sâ att hjärnan kunde ställa om sig.Skulle det kunna fungera pâ din pappa?

Sofia sa...

Åretruntparadiset: Tack, det hjälpte.
Dosiss: Nja, det är inte riktigt det som han har, men liknande. Men samma sak gäller för pappa att han ska röra på sig men undvika vissa saker som böja sig hastigt ner eller högt upp (tänk inte plocka avocado) Vi hoppas det har löst sig nu.

Moonbeam sa...

Det är inte Menieres sjukdom han fått alltså din pappa? Hoppas det löser sig för honom, det kan inte vara kul att inte kunna röra sig. Och inte roligt för dig heller att se honom lida sådär.