söndag 22 februari 2009

Världens sämsta affär

Här finns det ett putslustigt ordspråk som lyder att världens bästa affär det är att köpa en argentinare för det han är värd, och sedan sälja honom för det han tror han är värd. (ja, de är generellt sedda som ruskigt dryga på resten av kontinenten även om jag träffat åtskilliga som inte är det). Men nu kan jag meddela att världens bästa affär det är att ha buffékoncept på sin restaurang och ha morfar som matgäst. Allvarligt. 

Idag var vi på en jättefin, och med Asunción-mått mätt snordyr, lunchrestaurang och det var buffé. I Asunción ska det vara buffé, de älskar sina bufféer, och den restaurang som inte serverar det konceptet till helgens lunch kan lika gärna stänga. I alla fall. Vår restaurang har en imponerande salladsbuffé som även innehåller sushi, olika brödsorter, röror samt tre sorters pasta. Det finns även en wokbuffé där man kan välja precis vad man vill ha i sin wok. Vill man inte välja själv finns det tre sorters färdig wok att ta av. Sedan finns det en grill med alla sorters kött man kan tänka sig, grillad fisk, kyckling och korvar. Om man mot all förmodan skulle ha plats kvar i magen finns det givetvis en efterrättsbuffé to die for.

Detta är vad morfar serverade sig själv:
En korv.
Två potatisar.
En citronklyfta.

?
Ja, det var allt. Jag ska inte vara elak och underdriva, han åt faktiskt upp resterna av Nils chokladmousse med. Och drack ett glas bubbelvatten. 

4 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Den där om argentinare fanns nån variant i Brasilien också.

Hälsningar från Utah, vi är på sportlov här!

Sofia sa...

eastcoastmom: ja så kul med skidåkning, jag såg just det "på ett annat ställe".

Maria sa...

Men du måste lära pappa att är det "ät så mycket du vill"-koncept....då äter man så att det blir värt det! Man orkar mer om det liksom ingår, får du upplysa honom om...

Sofia sa...

Maria: Man lär inte en gammal hund att sitta. Pappa äter som en sparv, även om man betalar för att få äta som en varg.