onsdag 4 februari 2009

Skitdag del 2

Här kommer det jobbigaste. Hon som äger huset vi hyr ringde imorse och berättade att de tre husen närmast vårat på gatan haft inbrott. Lite oklart när och hur, om det var samtidigt eller inte för två av familjerna var, och är fortfarande, bortresta. Antagligen var det i söndags. Då vi var hemma hela förmiddagen och borta hela eftermiddagen. Vet inte vilket som är värst när jag tänker Om. För tänk om... 

Tänk om det varit här. Hos oss. Tänk om... de hade vapen. Tänk om... ja ni hajar. Det har varit en Tung Dag. Eftersom det är samma familj som äger kvarteret så sitter alla trädgårdar ihop på baksidan, och skiljs endast åt av ett staket modell en meter högt "hönsnät". Detta är trevligt, och skapar en känsla av att vi har en oändlig trädgård. Men baksidan är att tjuvarna i princip klev runt på vår tomt, eller kunde ha gjort väldigt enkelt. Mellan vårt hus och grannens finns endast en olåst grind, en meter hög. Grannen fick sitt hus förstört, de har hållit på länge och vänt ut och in på precis allt som fanns i hela huset, slagit sönder saker och tagit med sig det som var helt. 

Så idag har det varit telefoncirkus. Jag ringde till den bortreste mannen som ringde till sitt jobb som ringde till inrikesministern som ringde till polischefen som ringde till polischefen i vårt distrikt som ringde - på min dörr. Så nu har vi polis utanför dörren 24/7. 

Och jag googlar fortfarande på biljett enkel resa till Sverige.

Inga kommentarer: