tisdag 13 oktober 2009

Vi bakar själva istället

Riddarbageriets Pepparkakor

600 g - 10 dl vetemjöl
300 g - 3,5 dl socker
250 g smör
1,25 dl vispgrädde
125 g - 1 dl mörk sirap
7 g - 1 tsk bikarbonat
7 g - 1 msk kanel
7 g - 1 msk ingefära
4 g - 1 tsk nejlikor
4 g - 1 tsk kardemumma
4 g - 1 tsk pomerans

1. Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Använder du hela kryddor, mixar du dem först och tillsätter sen den rätt mängd.
2. Dela degen i 2 bitar, rulla ihop och platta till. Stoppa dem i varsin plastpåse, knyt ihop och låt den ligga i kylen minst en vecka, gärna 2.
3. Ta ut en påse i taget och knåda degen smidig.
4. Sätt ugnen på 170 grader. Kavla ut och lägg på bakplåtspapper.
5. Baka av tills pepparkakorna fått ordentlig färg.

Inga kommentarer: