lördag 14 november 2009

Husets akilleshäl: hallen

Ett tag var snickaren inne på att vi skulle behöva riva hela utbyggnaden, inklusive hallen. Nu blev det inte så, men om det blivit så hade vi ritat om hela utbygget och därmed fått bort 90% av grälen här hemma.

Vår hall mäter 1,60 x 1,55, en mardröm i sig, men själva problemet består i att på ena väggen sitter ytterdörren (öppnas utåt), andra väggen dörren till köket (som öppnas inåt i hallen), tredje väggen dörren till toaletten (som öppnas inåt i hallen) och på fjärde väggen, som är den enda hela väggen, finns det snedtak. En hall som gjord för en trebarnsfamilj alltså. Not!

Tidigare hade vi ett gammalt skoskåp i hallen, men det fick vi flytta på nu under byggperioden. Och det skåpet kan inte flytta in där igen, det har jag insett nu. Istället är jag inne på en fast bänk med skohylla under. Som denna (alltså bara delen där nere då det är snedtak) eller denna. Ska man anlita en snickare några timmar, eller ska man försöka göra en själv? Eller kan man hitta en färdig med hyfsat rätt mått?

Inga kommentarer: