Världens godaste kladdkaka, jag lovar!
- 100 g smör eller margarin
- 100 g after eight (12 st rutor)
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 ½ tsk bakpulver
Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar