tisdag 29 september 2009

Nästa gång testar jag detta


500g plommon
en bit ingefära
2dl syltsocker

1 Dela plommonen och kärna ur dem. Skala och finhacka inge-färan.
2 Lägg plommon och ingefära i en kastrull.
3 Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter tills plommonen kokat sönder.
4 Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2–3 minuter. Skumma noga.
5 Tag av kastrullen och låt stå en stund. Rör om då och då.
6 Häll upp på rena burkar.
7 Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar.

2 kommentarer:

  1. TinTin: De kokar sönder, det blir liksom inget kvar av skalen. Och skulle det vara något extremt tjockt skal som ser styggt ut så kan man bara peta bort det.

    SvaraRadera